Десетките приложения на крастaвицата: трикове и хитрини

Тази седмица рубриката ни На Фокус ще е малко по-различна, надяваме се и по-интересна. Днес ще ти разкрием всички тайни на краставицата. Вместо да говорим за витамините, които съдържа или за полезните свойства, които идват с тях, ще постъпим по-практично.

Знаем, че хапваш БИОкраставици редовно и си наясно с повечето качества на вкусния зеленчук. Това, което не знаеш обаче, ще научиш от следващите редове. Ако си се сблъсквал с някоя от следните ситуации (а истината е, че на всеки от нас се е случвало), продължавай да четеш.

Чувстваш се уморен и отпаднал в следобедните часове, но нямаш време за дрямка? 
Остави чашата с кафе или енергийната напитка. Краставиците са добър източник на витамин В, който зарежда тялото с енергия. А най-хубавото е, че тя идва по естествен начин и ефектът й трае с часове! Не ни вярваш? Опитай и сам ще се увериш в чудното действие.

Омръзна ли ти огледалото в банята да се замъглява след като си вземеш душ? 
Като почистиш гладката повърхност с резен краставица не само ще елиминираш ефекта на замъгляването, но и ще получиш този приятен лек аромат, който усещаш в SPA салоните.

Специално за дамите: търсиш ли лесен и бърз начин за борба с бръчките и целулита? 
Както сигурно знаеш, много козметични марки използват краставицата като съставка за различни кремове, гелове и маски. Няколко парчета от зеленчука намаляват видимите бръчки и целулит. Всичко, което трябва да направиш е да втриеш кръгче краставица в проблемната зона. Ефектът на стягане и заглаждане е мигновен, а ти ще се чувстваш по-уверена от всякога!


И за мъжката половина: искаш ли да се събудиш свеж и без главоболие след вечер с компанията?
Изяж няколко резена краставица преди лягане и се събуди свеж като краставичка! Зеленчукът съдържа достатъчно захар, витамин В и електролити и така възстановява баланса на изгубените хранителни вещества. По този начин елиминира, както главоболието, така и махмурлука (можеш да ни благодариш като минеш през Здравословна Зона за БИОкраставици:))

Имаш важна среща, но нямаш време да излъскаш обувките си? 
Отрежи едно парче краставица и намажи обувките като с гъбичка. Ефектът е бърз и продължителен блясък, с който ще впечатлиш околните.

Нямаш дъвка и се притесняваш от лош дъх след вкусния обяд?
Отрежи едно парче и го задръж на езика си за 30 секунди. Краставицата убива бактериите причинители на лош дъх, а ти можеш спокойно да продължиш деня си.

Децата са нарисували стените с пастели или са объркали нещо, докато са писали с химикал?
И тук краставицата идва на помощ, този път със своята обелка. Изтрий или поправи написаното без усилие.

Нямаш време да пиеш 8 чаши вода на ден?
Проблемът е решен – краставици. Тъй като те съдържат 90% вода, можеш да ги използваш като следобедна закуска или между храненията – хем няма да си жаден, хем ще си сит 🙂

Спал си само няколко часа и сега очите ти са подпухнали?
2 резена краставица за няколко минути възвръщат свежия вид на очите и премахват ефекта на „поничките“.

Ако сме изпуснали някой полезен трик, който ти знаеш или използваш, сподели го с нас - ние ще се радваме да научим още за приложението на краставицата. Сега те очакваме на бул. Арсеналски 23 за дневната ти доза хидратация. 

Comments are closed.