3 нестандартни четива за плажа

Според скорошно проучване повече от 50% от българите не са чели книга в последната година. Искрено се надяваме тази статистика да се промени, тъй като според британско изследване четенето за удоволствие повишава емоционалната интелигентност и ни прави по-щастливи. Ние, Гимелците, се опитваме да разчупим стандарта за плажно четиво и ти предлагаме 3 книги, които да допълнят почивката ти това лято. Признаваме, че те са далеч от неангажиращите летни романи, но вярваме, че ще ти помогнат, както да се насладиш на свободното си време, така и да научиш нови неща за себе си и природата.

ИЗКУСТВОТО НА ЩАСТЛИВИЯ ЖИВОТ – НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО ТЕНЗИН ГЯЦО XIV ДАЛАЙ ЛАМА НА ТИБЕТ И Д-Р ХАУЪРД КЪТЛЪР
В тази книга най-великият духовен водач на света в екип с известен психиатър споделя за първи път тайните на постигането на душевния си мир и спокойствие. Будизмът и психологията се преплитат и поднасят на читателите вълнуващо пътуване към себе си, което минава през медитация, житейски ситуации и споделен опит. Независимо дали става въпрос за семейството, работата или здравето, Далай Лама ни учи как да постигнем дълбоко и трайно вътрешно равновесие и да живеем в хармония със себе си и света около нас. Дори да не страдаш от депресия или тревожност, тази книга ще те накара да се почувстваш по-щастлив и удовлетворен.

ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА БИЛКИТЕ
Знаем, че това не е първата книга, която ще решиш да вземеш за плажа, но не бързай да я отписваш с лека ръка. Използването на билки като лек датира от дълбока древност, и сега, когато имаш малко свободно време, можеш да наваксаш с познанията си. Вместо да тичаш до аптеката при всяко оплакване, тази кратка енциклопедия ще ти покаже как по естествен начин да се справиш с различни заболявания, да подобриш тонуса си, да се заредиш с енергия и да живееш по-пълноценно, в хармония с природата и тялото си. Научи се как да прилагаш над 100 вида растения с чудотворна сила , защото природата е най-добрият лечител.

ЛЕЧЕБНИ СУРОВИ ПЛОДОВИ И ЗЕЛЕНЧУКОВИ СОКОВЕ – Д-Р НОРМАН УОКЪР
Първото, което искаме да кажем е, че това НЕ е книга с рецепти. Д-р Норман Уокър разработва програма за здраве и дълголетие, като голяма част от нея е свързана със силата на лечебните сокове. В книгата са описани свойствата на различни плодове и зеленчуци, как да ги комбинираме и за какво помагат. С тяхна помощ можем да изградим един по-здрав организъм и да се преборим с различни неприятни състояния.

И не забравяй, че винаги можеш да отвориш нашия сайт или фейсбук страница и да научиш нещо ново само за няколко минути 🙂

книги
Приятно четене!

Comments are closed.