1г. Gimel рецепти с Деси

Здравейте, аз съм Деси.
Ако някога си попадал на рубриката Gimel рецепти с Деси, има голям шанс да си чувал тази реплика, която е любима на колежката ми Гери, когато ме имитира 🙂 Преди 1 година започнахме да снимаме кратки видеа с идеи за рецепти . Всички продукти в тях са от магазин Здравословна Зона – представителния магазин на Gimel Organic на бул. Арсеналски 23. Пишейки този текст се чувствам все едно е Нова Година и имам рожден ден едновременно с това. Ще се опитам да направя кратко обобщение на изминалата година за мен.
За 1 година заснехме повече от 50 рецепти и може би още толкова гафове 😉 Най-гледаната от тях е Морковена торта Гимеландия, която е събрала 690 излъчвания (и не вярвам тези на мама да са повече от 10!), следвана от Гимелски „многовкусови банички” (да, позна, вдъхновени са от Хари Потър) с 547, а Бонбони Тибетско чудо (първата ми рецепта) заедно с Шоколадова джунгла делят 3-тото място с 329 гледания. Обичам сладкиши и по всичко личи, че не съм единствена, затова по случай първия рожден ден на рубриката реших да направя първата си сурова веган торта. Нарекох я Прототип №1 с банани.
Какво научих за тази 1 година? Може би най-вече да съм по-смела в кулинарните си решения. За една от рецептите казах, че ще направя сладкиш с вишни и халва, защото пред погледа ми случайно попаднаха тези продукти. Един от колегите се усъмни в избора ми и аз, естествено, се амбицирах да пробвам. Получи се една от любимите ми комбинации – ВИШ’НИ! колко сме вкусни. Аз се гордея с рецептите си – не мога да кажа, че те са изцяло плод на моето творчество, тъй като все пак в днешно време съществува това доста полезно нещо наречено интернет, но НИКОГА не съм използвала чужда рецепта на готово, 1 към 1. Обичам да експериментирам и винаги добавям поне 1-2-3 неща от себе си (и канела!). И все пак любимата ми част от работния процес си остава измислянето на имена за творенията ми. Аз често съчинявам най-безумните и случайни комбинации от думи и благодаря на колежките ми Дани и Гери, които успяват да успокоят моя ентусиазъм и в крайна сметка да се спрем на нещо, което е забавно, но и малко по-смислено. Благодаря и на всички колеги от офиса и магазина, които не само опитват измислиците ми, но и искат допълнително 🙂
колаж

Ако досега не си чувал за Gimel рецепти с Деси , те каня да разгледаш Youtube канала ни и да се абонираш за него. Ще се радвам да споделиш с мен твоите кулинарни търсения - може да направим колаборация 😉 Пиши ми на desi@gimel.bg, в контактната форма на сайта или на лично съобщение във Facebook.

За десерт на този материал (защото при мен, дори и текстовете имат десерт) ти сервирам 3 случайни факта за мен:
1. Винаги изброявам по 3 неща (дори да не мога да измисля толкова)
2. Любимото ми число е ПИ
2.1. Знам, че технически не е точно число, а константа
2.2. Отбелязах Международния ден на ПИ тази година с ПИца
2.3. Имам снимки и ако ми пишеш, ще ти ги изпратя
3. Бях пристрастена към кулинарното предаване Cupcake Wars

Comments are closed.