Съветите на Гимелците

За да боледуваме по-малко през зимния период, добре е да вземем превантивни мерки. И тъй като ние, Гимлеците, считаме че, чрез храната човек може да набави всичко необходимо за организма си, изготвихме ТОП 5 класация на природните имуностимуланти:

1. БИОчесън – включете в менюто си поне 2 скилидки чесън на ден. За предпочитане е да ги похапвате сурови, но може да ги добавите и към предястие, сос, основно или просто за украса.

2. БИОлимони – изцедени на фреш в комбинация с други цитруси или нарязани и потопени в мед, това са една малка част от вариантите за консумиране на едни от най-популярните имуностимулатори. Вълшебната формула, която мама приготвя в къщи е мед+лимони+орехи.

3. БИОджинджифил – свежият джинджифилов корен е с изключително характерен наситен вкус. Използвай няколко грама от него и една ябълка, за да приготвиш лековит сок. Препоръчваме джиджифила да не се бели, а леко да се остъргва, тъй като точно под кората се крият голяма част от богатствата му.

4. БИОарония – сокът от плод арония се пие по 30-40 мл три пъти на ден, 20-30 минути преди хранене.

5. Мурсалски чай – билката е чудесно природно оръжие срещу настинките. Приготвяй я на отвара. Подслади с малко мед и се наслади на приятния аромат.

Това са една малка част от вълшебните природни дарове, които да присъстват в ежедневието ни. Не забравяй към пълноценно си меню да включваш разнообразни пресни БИОплодове и БИОзеленчуци.

Comments are closed.