Захранване с БИОзеленчуци и БИОплодове

 

Photo 26.05.16 г., 17 15 33

БИОплодовете и БИОзеленчуците са най-подходящите продукти за захранване на бебета и малки деца. Те се отглеждат в хармония с природата, БЕЗ химични пестициди, препарати и торове. Когато се храним с тях, НЕ правим компромиси със себе си и природата.

Всички знаем, че децата са бъдещето, а инвестирането в тяхното здраве и щастие е приоритет за всеки родител.БИОпродуктите осигуряват витамини и минерали в чист вид и не предизвикват алергии. Затова все повече майки избират да хранят децата си с домашно приготвени пюренца от биологично отгледани зеленчуци и плодове. Ние, Гимелците, сме тук, за да ти покажем, че това НЕ САМО Е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО, НО Е И ДОСТЪПНО.

В България все още има определена нагласа към БИОхраната като към нещо, което е трудно човек да си позволи, защото е много скъпо. Понякога това е така - плодовете и зеленчуците отгледани по методите на биологичното земеделие имат по-голяма себестойност, обвързана с разходите за производството и значително по-малките добиви в сравнение с конвенционалните. Тази ценова разлика обаче не е толкова голяма, колкото си мислиш и ние ще ти го докажем. Как? Като изготвим примерно плодово-зеленчуково БИОменю за захранване на деца до 2 годишна възраст.
СЕДМИЧНО БИО МЕНЮ ЗА 20 ЛЕВА
с насипни продукти от ЗДРАВОСЛОВНА ЗОНА -
представителни магазини на Gimel Organic

IMAG1095
БИОкраставица – 1 бр
БИОкартофи – 1 кг
БИОморкови - 500 гр.
БИОдомати - 500 гр.
БИОябълка - 500 гр.
БИОпипер – 3 броя
БИОбанани – 2 броя
БИОкруши – 2 броя
Този седмичен бюджет НЕ надвишава разходите за бебешки пюрета, които купуваш готови от магазина. Предимството е, че сама можеш да съчетаеш продуктите и да се погрижиш малчуганът ти винаги да има прясна, вкусна и полезна храна. Естествено, това не изключва от менюто месни и други пюрета, които да осигурят разнообразното хранене и набавяне на всички полезни вещества за твоя мъник.
Не на последно място, добрите хранителни навици се създават от най-ранна детска възраст. Затова е важно да подбираме качествена и натурална храна, отгледана в хармония с природата.
Нашите БИОплодове и БИОзеленчуци с чиста БИОграфия те очакват на бул. Арсеналски 23 в София и по щандовете на големите вериги супермаркети в цялата страна.

DSC_0553-1