Време е за БИОдиня

Динята е един от любимите ни летни плодове и искахме да я представим в най-добрата светлина. След известни размишления и паузи (в които хапвахме БИОдиня за повече вдъхновение) решихме, че...
Можем да пишем за полезните й качества – динята съдържа 92% вода, отлична е за хидратиранена тялото през лятото и дори семките й са богати на белтъчини. Добър източник е на витамин С, съдържа повече ликопен от доматите – антиоксидант, който действа срещу свободните радикали, няма много калории, а сокът й лекува мускулни болки.
Можем да те накараме да си представиш наситено червена, добре изстудена, вкусна и сладка БИОдиня в горещ летен ден и знаем, че няма как веднага да не ти се прияде – заповядай в Здравословна Зона!
Можем да ти кажем как да познаеш хубавата диня: че тя не трябва да има натъртвания, трябва да е твърда и без жълти петна, но тези неща ти ги знаеш.
Можем да продължим в същия дух, но ние не обичаме утъпкани пътеки, затова ще ти представим няколко нетрадиционни идеи за сервиране на любимия плод.

БИОдинята като тапасхапки
Сигурно си чувал за прошуто с пъпеш, а ние ти предлагаме да комбинираш хапки от сочния плод с хамон и сирена. Можеш да използваш класическо бяло БИОсирене или някое по-нестандартно френско или италианско сирене. Ако искаш да направиш рецептата още по-екзотична гриловай динята – това й придава леко опушен аромат и я прави още по-сладка.

БИОдинята като напиткадинена лимонада
Ще ти споделим нашите 3 любими комбинации:
1. Лимонада с диня – изцеди няколко лимона, добави газирана или минерална вода, лъжица мед и сок от диня. Разбъркай добре и охлади.
2. Сангрия с диня – смеси хубаво БИОрозе по твой избор с малко шампанско и добави сок от плода. Можеш да приготвиш и замразиш малки кубчета диня, които да използваш вместо лед.
3. Детокс вода с диня – нарежи плода на парчета, добави вода, розмарин и лед.

БИОдинята като десерт
Това си остава най-традиционният начин да хапваме диня. И все пак, дори при него, има много различни варианти, които да пробваш.
- Нарежи динята на триъгълници и ги забоди на клечка – това е лесен и забавен начин да консумираш свежия плод. Идеален е и за деца.
- Срежи динята на половина, издълбай я и използвай кората като купа. В нея можеш да приготвиш плодова салата с вътрешността и да добавиш различни БИОплодове.
- Приготви „пица” като изрежеш кръг от динята (с кората), украсиш с БИОбанани, кокосови стърготини и разрежеш на триъгълни парчета.
- Направи торта като отрежеш горната и долната част на динята и обелиш кората отстрани, така че да се получи голям блат. Украси по желание с БИОплодове можеш да ги изрежеш с формички.

пица

диня

Заповядай в Здравословна Зона, където те очаква БИОдиня на специална лятна цена и ни (по)кажи как обичаш да я похапваш 😉

Comments are closed.