БИОподправки в саксии

Тази седмица На Фокус ти представяме нашите БИОподправки в саксии.
Искаме да ти разкажем малко повече за тях, за това как да ги отглеждаш вкъщи и по този начин винаги да имаш свежи БИОбосилек, БИОриган и БИОсалвия на една ръка разстояние. Ние започнахме тяхното пътуване като ги посадихме в плодородна почва и ги пренесохме до представителните ни магазини Здравословна Зона в София и Варна. Сега е твой ред да довършиш работата и да ги занесеш у дома.

БИОриган
Името му „орегано” се превежда като планинска радост, което от древни времена го превръща в символ на щастието. Билката съдържа много антиоксиданти, витамини А и С, както и редица минерали, които я правят изключително полезна. Да отглеждаш БИОриган никак не е трудно – поливаш го 1-2 пъти седмично, държиш го на светло и го подхранваш при възможност. И след като си се погрижил толкова добре за него, той ще направи ястията ти по-полезни и ароматни – подправката е изключително подходяща за летни зеленчукови яхнии, гозби с картофи, месо, тестени изделия и др.

БИОбосилек
Смело можем да кажем, че босилекът е всеобщ любимец, цар сред подправките и заема почетно място във всяка кухня. На нас ни харесва италианската версия за името му – етимологията на думата според тях идва от базилиск – вид дракон. Босилекът има редица приложения, но нас най-много ни радват кулинарните – той е идеалната подправка към доматени сосове и паста – БИОбосилек + БИОдомати = кулинарна магия!

БИОсалвия (градински чай)
Ако мислиш, че досега сме хвалили ригана и босилека, само чакай да прочетеш какво имаме да ти кажем за салвията. Според мнозина, ако я отглеждаш никога няма да имаш нужда от лекар. Нейната сила е почти магическа, помага при редица оплаквания, а името й означава „здраве”. Ние не можем да ти гарантираме безсмъртие, но ти препоръчваме да пиеш чай от салвия и да експериментираш с нея в кухнята – прибави я към риба или тестени изделия – комбинацията е ароматна, различна и ще очарова сетивата ти.

Нашите БИОподправки те очакват в Здравословна Зона, за да направят кухнята ти зелена, ароматна и красива. Вземи към тях ръчно изработена кашпа от Троянския Балкан и украси терасата си с шарено настроение!риган

Comments are closed.