STOP на нездравословното хранене 2Go

Забързаното ежедневие и дългото време, което прекарваме в автомобилите си, често е извинение за похапване на нездравословна храна или пропускане на хранения. Не е останало време или не е имало къде да спрем за обяд или куп други причини. Поддържаме очите си отворени с 2-3 кафета на ден, забравяме да пием вода. Когато стигнем крайната точка от пътуването ни, слизаме от автомобила, изнервени от трафика и най-вече от неправилното хранене или изобщо липсата на такова.

Снимка: pixabay.com

За щастие съвременните автомобили ни осигуряват всевъзможни удобства и комфорт, с които не усещаме пропътуването на ежедневните километри. (Повече за последните и най-интересни новини в света на автомобилите следете в изданията на AutoBild)

Снимка: pixabay.com

Но да си осигурим и здравословна храна по време на пътуване е доста пренебрегвана тема. Имаме навика да се погрижим за суетата си като предвидим налична закачалка в колата с резервна риза и добре изгладено сако, а подценяваме грижата за здравето. Така както приготвяме храна за обяд за малчуганите в училище, можем да направим и за нас самите! (Повече за детския „Здравословен обяд в кутия” можеш да си припомниш тук.) Не е необходимо да носим газов котлон и кухненска посуда, или щайги с картофи и лук в багажника.

Снимка: pixabay.com

Ето нашите топ предложения, които да имаме в колата за здравословно похапване по време на почивките ни:

Вода
За всяко здравословно меню най-важното е приемането на вода. Затова винаги имай налична в колата най-малко 1 л вода.

Практичен съвет: Избягвай приемането на вода от пластмасови бутилки, които са престояли дълго време в колата или на слънце!

Фреш или смути
Това са другите напитки, които ще ти бъдат верен другар на пътя. Те не само ще утолят жаждата ти, но могат да заместят и едно хранене. Използвай всяка възможност да приготвиш у дома любимата си комбинация от плодове и/или зеленчуци. За най-добри резултати използвай по възможност биологично сертифицирани продукти. Ако добавиш и малко БИОджинджифил, ще можеш да пропуснеш една от дневните дози кафе, защото със сока от този корен ще усетиш прилив на енергия и бодрост, които са така важни, когато сме зад волана.

Практичен съвет: Пий прясно изцедените плодови напитки на малки глътки и дъвчи сока!

БИОплодове и БИОзеленчуци
Това са витамини в чист вид, с които не само ще притъпиш чувството на глад, но и ще си приел лека и здравословна храна, докато си на път. Измий ги предварително, нарежи и пакетирай в удобни за транспортиране кутийки. Заложи на разнообразни свежи продукти, като вземеш БИОябълки или друг сезонен плод, БИОморкови и БИОкраставици, нарязани на лентички, БИОчери, а защо не и една свежа хрупкава БИОчушка.

Практичен съвет: За пренасяне на плод или зеленчук по време на път можеш да използваш термо чаша за кафе с капак. Така ще ги запазиш охладени, а и пасва идеално в стойката за чаши в автомобила.

Ядки
С тях не само ще стимулираш мозъчната си дейност, но ще те заситят. По възможност си набави сурови БИОядки.

Практичен съвет: Пакетирай ги добре и не ги оставяй върху седалката, ако не искаш мазни петна върху тапицерията!

 

Всички тези неща може да съхраняваш в термо чанта в багажника. По този начин продуктите ще се запазят максимално свежи и охладени.

Практичен съвет: В термо чанта можеш да транспортираш покупките си от хранителния магазин, без да се търкалят и да цапат целия багажник!

Снимка: pixabay.com

Това са бързи и лесни съвети, с които вече нямаш извинение, че не можеш да хапнеш нещо здравословно, докато си спрял за почивка по време на пътуване. Въведи в навигацията си „София, бул. Арсеналски 23”, за да откриеш локацията на представителния ни магазин Здравословна Зона, в който ще намериш разнообразни продукти, които да те вдъхновят при формиране на здравословното ти хранително меню.

Снимка: pixabay.com

И не забравяй: Шофирай внимателно и спазвай правилата за движение по пътищата. Спри за кратка почивка, за да хапнеш здравословния си обяд или снакс!

Comments are closed.