Schedel

Специалистът по био пекарство

От основаването си през 1996 в Бад Щафелщайн, малко градче в немската провинция Бавария, компанията Schedel произвежда дъбоко замразени био хлебни продукти. Производството е Bioland сертифицирано. Компанията притежава и IFS сертификат.

Schedel съчетава по уникален начин традициите в пекарството с най-новите технологии за производство. През годините компанията работи за разширяване на асортимента и построява нов производствен цех, благодарение на който се нарежда сред най-модерните био пекарни в Европа. От 1999 се осъществява и износ на био продуктите в рамките на Европа.

Водещ принцип за компанията е качеството и сигурността на продуктите, постигано чрез използването на подбрани съставки. Съставките са от 100% био култури, добивани главно от местни производители, които предлагат най-високо качество. Всички брашна са прясно смлени в собствените мелници на Schedel. Освен това, компанията произвежда единствено био продукти, което изключва замърсяването им с конвенционални съставки. Продуктите са произведени без употребата на ГМО и добавки.

Освен качеството на продуктите, водещ принцип за Schedel е и опазването на околната среда. Компанията черпи електричество изцяло от възобновяеми енергийни източници, спестявайки 830 тона въглероден диоксид годишно. Енергията, необходима за производството на 100g био продукти на Schedel, е едва 0.107kWh.

Comments are closed.