Наслади се на морето и плажа с Biosolis

Всички с нетърпение чакаме лятото. Още с първите слънчеви лъчи, нямаме търпение да се покажем навън. Слънцето ни зарежда с енергия и добро настроение. И заслепени от меката му топлина, понякога забравяме, че то може да бъде и опасно.

Ето няколко правила, които е хубаво да спазваме през лятото, за да се чувстваме добре:

Обедна почивка
Знаем, че си наясно, но все пак напомняме : излагането на слънце в обедните часове крие много рискове, тъй като тогава слънцето е най-силно и опасността от изгаряне е най-голяма.

Шапка на тояга
Или в този случай на главата 🙂 Шапката е не само аксесоар, който може да бъде красив и удобен, но и наш пръв приятел през летните месеци, защото ни предпазва от директното слънчево лъчение.

Да не забравяме нослето
Носът ни е особено чувствителен към слънцето и често изгаря. Затова е хубаво да му отделим особено внимание, както и на цялото лице. Други такива части са челото и ушите – нека не ги пренебрегваме.

boy-958457_960_720

Слънцезащитни продукти
И тук идва голямата дилема. Всяко лято се чудим коя е най-добрата марка. Какъв фактор да вземем. Кой продукт е най-подходящ за нашата кожа. И тук на помощ идват нашите приятели от Armina. Чуй от самите тях защо да изберем слънцезащитните продукти на Biosolis:

“Формулите на слънцезащитните продукти на Biosolis са обогатени с растителни масла и минерални слънцезащитни филтри, които предлагат натурална защита от слънчевите лъчи с мисъл за човека и природата. Специална разработената формула гарантира 100% защита без остатък от бели следи по кожата. Продуктите на Biosolis съдържат био сертифицирано и диворастящо Алое Вера, което хидратира и успокоява повърхностния слой на кожата. Те са подходящи за всички типове кожа, дори и за деца и хора, склонни към алергии.

Био слънцезащита?
Да, разбира се, че е възможно!

Благодарение на 100% минерални слънцезащитни филтри, 100% натурални и био растителни масла и чудните свойства на гелът от алое вера, който подхранва и успокоява кожата. И за да достигнат до вас на 100% чисти продукти, опаковките и етикетите също са щадящи към околната среда. 

Минералните слънцезащитни филтри – натуралният заместител на химикалите
Химическите слънцезащитни продукти се абсорбират в кожата и не са активни (не ни защитават) преди да минат 30 минути от нанасянето им. След 30-тата минута UV лъчите се трансформират от слънцезащитните продукти и могат да се превърнат в потенциално алергенни и фототоксични вещества. Също така химическите слънцезащитни продукти са отговорни за унищожаването на коралите в моретата и океаните, тъй като стимулират образуването и разпространението на вируси, които убиват коралите. Все повече морски курорти и райони забраняват употребата на химически слънцезащитни средстава по техните плажове.

Минералните слънцезащитни филтри (титанове диоксид и цинков оксид) действат различно. Те не съдържат наночастици и положени върху кожата отблъскват UV лъчите като огледало. Започват да действат веднага след като ги нанесем върху кожата, а също сме защитени и за по-дълго. Също така са лесни и удобни за нанасяне.”

Цялата статия можеш да прочетеш тук, а ние те очакваме в Здравословна Зона на бул. Арсеналски 23, за да избереш правилната защита за теб, за цялото семейство и за природата!

Comments are closed.