Десетките приложения на крастaвицата: трикове и хитрини

Тази седмица рубриката ни На Фокус ще е малко по-различна, надяваме се и по-интересна. Днес ще ти разкрием всички тайни на краставицата. Вместо да говорим за витамините, които съдържа или за полезните свойства, които идват с тях, ще постъпим по-практично.

Знаем, че хапваш БИОкраставици редовно и си наясно с повечето качества на вкусния зеленчук. Това, което не знаеш обаче, ще научиш от следващите редове. Ако си се сблъсквал с някоя от следните ситуации (а истината е, че на всеки от нас се е случвало), продължавай да четеш.

Чувстваш се уморен и отпаднал в следобедните часове, но нямаш време за дрямка? 
Остави чашата с кафе или енергийната напитка. Краставиците са добър източник на витамин В, който зарежда тялото с енергия. А най-хубавото е, че тя идва по естествен начин и ефектът й трае с часове! Не ни вярваш? Опитай и сам ще се увериш в чудното действие.

Омръзна ли ти огледалото в банята да се замъглява след като си вземеш душ? 
Като почистиш гладката повърхност с резен краставица не само ще елиминираш ефекта на замъгляването, но и ще получиш този приятен лек аромат, който усещаш в SPA салоните.

Специално за дамите: търсиш ли лесен и бърз начин за борба с бръчките и целулита? 
Както сигурно знаеш, много козметични марки използват краставицата като съставка за различни кремове, гелове и маски. Няколко парчета от зеленчука намаляват видимите бръчки и целулит. Всичко, което трябва да направиш е да втриеш кръгче краставица в проблемната зона. Ефектът на стягане и заглаждане е мигновен, а ти ще се чувстваш по-уверена от всякога!


И за мъжката половина: искаш ли да се събудиш свеж и без главоболие след вечер с компанията?
Изяж няколко резена краставица преди лягане и се събуди свеж като краставичка! Зеленчукът съдържа достатъчно захар, витамин В и електролити и така възстановява баланса на изгубените хранителни вещества. По този начин елиминира, както главоболието, така и махмурлука (можеш да ни благодариш като минеш през Здравословна Зона за БИОкраставици:))

Имаш важна среща, но нямаш време да излъскаш обувките си? 
Отрежи едно парче краставица и намажи обувките като с гъбичка. Ефектът е бърз и продължителен блясък, с който ще впечатлиш околните.

Нямаш дъвка и се притесняваш от лош дъх след вкусния обяд?
Отрежи едно парче и го задръж на езика си за 30 секунди. Краставицата убива бактериите причинители на лош дъх, а ти можеш спокойно да продължиш деня си.

Децата са нарисували стените с пастели или са объркали нещо, докато са писали с химикал?
И тук краставицата идва на помощ, този път със своята обелка. Изтрий или поправи написаното без усилие.

Нямаш време да пиеш 8 чаши вода на ден?
Проблемът е решен – краставици. Тъй като те съдържат 90% вода, можеш да ги използваш като следобедна закуска или между храненията – хем няма да си жаден, хем ще си сит 🙂

Спал си само няколко часа и сега очите ти са подпухнали?
2 резена краставица за няколко минути възвръщат свежия вид на очите и премахват ефекта на „поничките“.

Ако сме изпуснали някой полезен трик, който ти знаеш или използваш, сподели го с нас - ние ще се радваме да научим още за приложението на краставицата. Сега те очакваме на бул. Арсеналски 23 за дневната ти доза хидратация. 

Без коменатри за момента

Коментирайте

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.