Страховити вкусотии и мънички магии

Буу-хуу! Празникът на Все Светии наближава и с него ентусиазма на малки и големи се увеличава. Вярно е, че това не е български празник, но вълнението около него е разбираемо – зловещи костюми, украса от тикви, прилепи, духчета и паяжини. Нощта на 31-ви октомври срещу 1-ви ноември е вълшебна - ако искаш да видиш истинска вещица всичко, което трябва да направиш е да облечеш дрехите си наопаки и в полунощ да вървиш назад (това го знам от сигурен източник 😉 ) Аз обичам Хелоуин, забавно ми е да се маскирам и да приготвям страховити вкусотии за празника. Миналата седмица на страницата ни във Facebook се допитахме до теб за име на рецепта по повода. Получихме толкова оригинални предложения, че вдъхновена от тях, приготвих няколко причудливи сладкиша, които са толкова лесни, бързи и забавни, че се надявам да станат част от приготовленията ти за All Hallows Eve. Слагай казана на огъня и запретвай ръкави!

Бисквити от гущери стрити
Името на рецептата измисли Искра Коновска, а самите сладки можеш да видиш тук. Дали ще използваш сладкарски бои или не, зависи изцяло от теб. Маслените бисквитки са подходящи, както за похапване (всъщност не съдържат стрити гущери...може би), така и за украса 🙂

Пудинг Гимелщайн
Рецептата е вдъхновена от Голям Крах, на когото благодаря за чудесните имена и ентусиазма. Всичко, от което се нуждаеш е БИОпудинг ванилия (+БИОпрясно мляко и БИОзахар за него), зелена сладкарска боя и шоколадови пръчици. Вземи пластмасова чашка и черен маркер и развихри въображението си! Можеш да направиш различни страховито вкусни чудовища и се надявам да споделиш резултатите с мен 🙂

Омагьосани ябълки Малката Господарка
За името на тази рецепта благодаря на Гери. Тя е човекът, който слуша кулинарните ми (и не само:) ) излияния в офиса и отдавна се опитва да лансира тази идея за име. Е, времето й удари (му-ха-ха!). Вземи няколко БИОябълки, разтопи БИОшоколад с БИОмасло или превърни БИОзахарта в карамел (с няколко капки червена сладкарска боя и тайно заклинание) и voila- красив и омагьосващ десерт!
P.S. Приготви си вълшебен лечителски мехлем за всеки случай и внимавай при работата с карамел – адски много боли да се опариш с него!

Тиквеният крем на баба Яга
Още едно вдъхновяващо име, което нямаше как да подмина. Благодаря на Пролет Трифонова за него. Рецептата публикувахме миналата седмица, ако случайно си я пропуснал можеш да я видиш тук.

Страхотворен сок с вкус на гръм и мълнии
Вярно, че е хубаво да има много вкусотии за хапване, но не трябва да подценяваме и напитките. Тази е вдъхновена от името, което даде Десислава Томчева и може да се приготви с всеки алено червен сок. Аз използвах БИОсок от червено цвекло, като изрязах малка мълния от БИОябълка, за да изглежда по-ефектно!

Освен тези десерти, можеш лесно да приготвиш и различни видове карамелизирани пуканки (Зомби пуканки) – трябват ти само сладкарски бои. Или да заложиш на вкусни духчета от БИОбанани, с парченца шоколад за очи и уста. Обещавам, че децата ще се влюбят в тях!

За още идеи около празника, маски, украса и традиции, продължавай да следиш Facebook страницата ни и не забравяй, че кулминацията на тази седмица ще бъде на 31-ви октомври (събота) от 11ч. в Здравословна Зона на бул. Арсеналски 23, където ще рисуваме чудати тикви, ще се почерпим с БИОвкусотии и ще пием топъл БИОчай с всички наши малки приятели! Хелоуин празнувай – тиква нарисувай!Очакваме те!

Деси

Comments are closed.