Люто ли е?

Ние, българите, сме сред народите, които обичат да похапват люто. От леко пикантни ястия до лют пипер и стрити сушени чушки, от които се получава изгарящо чили – всичко това е част от културата ни на хранене. И има защо да се гордеем с нея. На Фокус ти представяме БИОлюти чушлета от нашите ферми край с. Звъничево.

Колко люто е много люто? Всъщност има скала, която може да ти каже това – скалата на Сковил. От пикантно до огън – тя измерва лютивината в сковилови единици. За средно люти се считат чушки с между 400 000 и 600 000, а най-парещата чушка в света – Чушката призрак (Naga Jolokia) –може да  съдържа над 1 000 000, което според нас е равно на огнедишащ дракон 🙂

Нашите БИОлюти чушки са по-скоро в средата на скалата, така че спокойно можеш да им се насладиш без притеснение. Отгледани с много внимание в нашите БИОферми, те са пълни с полезни съставки, които ще :

подобрят апетита и храносмилането ти
засилят имунитета
стимулират мозъка
преборят стреса
стопят излишните килограми

Много народи вярват, че лютите чушки удължават живота. Ние сме на мнение, че е хубаво от време на време да добавяш пикантност към ястията – в умерени количества и в смели комбинации. Като с всичко друго и с лютото не бива да се прекалява – не е полезно за хора с чувствителен стомах и може да причини различни здравословни проблеми.

Заповядай в Здравословна Зона, където ще намериш нашите симпатични БИОлюти чушлета. Очакваме те!

Внимание!!! Хапването на люто може да доведе до пиперлив език – в такъв случай просто обвини чушките 😉

 

Comments are closed.