Красиви и здрави през ЛЯТОТО

Знаем, че обичаш лятото, но слънцето и солената вода не винаги се отразяват добре на косата и кожата ни. Затова, преди да изтичаш до магазина за козметика или до аптеката, опитай тези 3 маски, с които да се поглезиш в домашни условия. Пребори се с негативните последици от вредните UV лъчи с природни съставки, които ще намериш в Здравословна Зона. Направата им не изисква никакво усилие и сме сигурни, че ще се влюбиш в резултатите.

За лице
Маската, която ти препоръчваме е подходяща за всеки тип кожа, като я хидратира, успокоява и я прави по-мека и нежна.
Ще имаш нужда от: 2 с.л. сок от БИОдиня, 2 с.л. сок от БИОкраставица, 1 с.л. БИОкисело мляко.
Разбъркай всичко до хомогенна смес. Нанеси върху добре почистено лице, без остатъци от грим. Изплакни след 15 мин. с хладка вода.

За коса
Комбинацията от тези БИОпродукти е глътка свеж въздух за косата ти и ще й придаде копринен блясък и мекота.
Ще имаш нужда от: ½ БИОавокадо, 2 БИОяйца, 2 с.л. БИОзехтин
Смеси съставките в блендер. Нанеси по цялата дължина на косата, като наблегнеш на краищата. Изплакни след 15-20 мин. със студена вода.

За стъпала
Ходилата имат нужда от специална грижа през лятото, не само защото носим отворени обувки и искаме да изглеждат добре, но и за да бъдат здрави. Приготви се да подскачаш от щастие след като изпробваш следващата рецепта за гладки стъпала, без напукана кожа.
Ще имаш нужда от: 2 с.л. БИОкафява захар, 1 с.л. БИОмед, 1 с.л. сок от БИОлимон (по желание може да добавиш 1 с.л. бадемово масло или алое вера)
Смеси всичко, докато се образува скраб и масажирай ходилата си 10 минути, за да премахнеш мъртвата кожа. Изчакай съставките да подействат още 5 мин. и измий с хладка или студена вода.

Ще очакваме да споделиш с нас резултатите или някоя твоя рецепта за разкрасяване.
И не забравяй, че красотата отвътре и отвън зависи от правилното хранене с качествени БИОпродукти и консумацията на голямо количество течности. 😎

Comments are closed.