„З” като зелена, „З” като здраве

Няма нужда да чакаш до пролетта, за да започнеш да прочистваш организма си от токсините! Ние, Гимелците, отглеждаме вкусни зелени салати по методите на биологичното земеделие, без пестициди и химикали в нашите БИОферми край с. Звъничево. И като казваме зелени нямаме предвид, че са само с този цвят – вариациите са много 🙂

Зелената салата е вкусна и лека, с малко калории и МНОГО витамини, малко въглехидрати и МНОГО целулоза.  Богата е на вода и магнезий, благодарение на който възстановява мускулите след натоварване. Бета-каротинът се бори с различни заболявания, а сокът от салатата е полезен при хранене на бебета, тъй като ускорява растежа и подсилва организма.

3 полезни факта

  1. Тъмнозелените листа, които са отвън са по-полезни от младите, светли листа отвътре, защото съдържат повече антиоксиданти и хранителни вещества.
  2. Измий салатата с ледено студена вода – така ще запазиш нейните вкусови качества.
  3. Накъсай салатата вместо да я режеш. По този начин ще я предпазиш от потъмняване.

Нещо интересно
Хапването на салата за вечеря може да действа като приспивателно. Тя съдържа сънотворно вещество наречено Lactucarium. Преди векове римляни и египтяни консумирали марули, за да заспят по-бързо.

Заповядай в Здравословна Зона, където те очакват вкусни салатки! Ако очакваш гости или искаш да приготвиш голяма купа с витамини за цялото семейство, възползвай се от нашите специални пакети с 2 БИОсалати на неустоима цена!

зелена салата - цех

Comments are closed.