Здравословен обяд в кутия

Чувал ли си за Bento? Това е японско изкуство, свързано с диетична храна в кутии за обяд. Според философията на Bento храната трябва да е не само вкусна и здравословна, но и красиво представена. С настъпването на новата учебна година все повече родители се изправят пред въпроса какво да приготвят на децата за обяд. Въпреки факта, че много училища разполагат със столова и павилиони за закуски, все повече семейства търсят здравословна алтернатива на хамбургерите, баничките, пиците и останалите тестените изделия. И тук на помощ идва кутията за обяд. Това всъщност може да е всяка кутия за съхранение, като ние препоръчваме тези, които са био разградими и могат да се рециклират на 100%. Те обикновено са с по-дълъг живот, а пластмасата им не съдържа примеси и вредни омекотители. И след избора на подходящата кутия следва съдържанието – какво да сложим в нея?

Ние имаме 10 предложения за теб, които можеш да комбинираш по всевъзможни начини, така че всеки ден да поднасяш нещо ново, забавно, вкусно и здравословно на твоя ученик. Всички БИОпродукти ще намериш в Здравословна Зона.

 1. БИОзеленчуци – те са идеален снакс и могат да се хапват, както за обяд, така и между храненията. Изрежи ги с различни формички, за да са по-закачливи или да ги набоди на саби 🙂
  Ние препоръчваме:
  - БИОкраставичка
  - БИОчери
  - БИОморков
 2. БИОплодове – любим десерт на малчуганите.
  Подходящи са:
  - БИОбанан
  - БИОябълка
  - БИОкруша
  - БИОцитруси
 3. БИОкрекери, солети, сухари и соленки – любимите „хрупалки” могат да са отлична добавка към сиренца или шунка.
 4. БИОбисквитки – намажи ги с БИОконфитюр или БИОфъстъчено масло и ги слепи по две – сладък сандвич, който всяко дете обича.
 5. БИОмаслини – печени или не, в Здравословна Зона те очаква голям избор.
 6. БИОмлечни продукти - БИОсирене, БИОкашкавал, БИОварени яйца.
 7. БИОядки – заместват вредните чипсове и зареждат тялото на малчуганите с енергия.
 8. БИОпаста – всяко дете обича макарони със сирене, а защо не и макарони на фурна?
 9. БИОцаревица – варена, печена или на зърна – можеш да експериментираш с нея.
 10. БИОхлебчета – замеси ги вкъщи с качествено БИОбрашно.

Към всяка кутия можеш да добавиш и БИОнапитка - соево мляко, сок, фреш или смути. Очакваме те в Здравословна Зона на бул. Арсеналски 23, където ще се вдъхновиш за още много идеи и ще намериш десетки кулинарни находки за цялото семейство!

обядобяд 2

Comments are closed.