Господин за всичко

Тази седмица под светлините на прожекторите е БИОкартофът. Той заема основно място в кулинарията и не само.

Кореноплодът присъства в почти всички ястия от нашата кухня – салати, супи, основни, дори и в десерти. Може да се вари, пече, задушава, пържи, а формите, които бихме могли да му придадем са въпрос на въображение – кръгчета, кубчета, лентички, пасиран, настърган, а защо не и издълбан като лодка. Той е неразделна част от вегетарианското меню, както и е една от първите храни, с която се захранват бебетата.

Зеленчукът намира широко приложение и в различни разкрасителни процедури при дамите. Може да се използва суров, сварен, на сок, а дори и обелките му са чудотворни.

Мултифункционалният продукт е част и от природната медицина - понижава кръвното и се бори с различни заболявания.

Сега разбираш, защо нарекохме картофа „Господин за всичко”. Е, ... не съвсем за всичко, защото не сме се сетили как да го включим в смути 😉 Ако имаш идея, пиши ни. Можеш да използваш за вдъхновение българските БИОкартофи, които предлагаме вече в Здравословна Зона – София, на бул. Арсеналски 23.

Comments are closed.