БИОкруша – здравословно вълшебство

НЕ казваме да забравиш за БИОябълките, но е време да направиш път на друг вкусен плод – БИОкрушите. След проучване на качества им и интересни факти свързани с тях, сме колкото възхитени от полезните им свойства, толкова и учудени как е възможно БИОкрушата да е по-малко популярна от други БИОплодове. Традиционно ние, българите, предпочитаме да ги хапваме през есента, но БИОкруши можеш да намериш целогодишно.

круша 2

Знаехме, че БИОкрушуте са полезни, защото съдържат:
- много антиоксиданти
- фосфор, калий, магнезий и калций
- диетични фибри
- витамини – от група В, а също така витамин А, Е, Р, С
- етерични масла, намиращи се в месестата им част

Но също така разбрахме, че:
- помагат при лечение на болести на сърдечно-съдовата система
- намаляват риска от диабет тип 2
- ако сокът от круша се прецеди и напълно се отстранят парченцата, съдържанието на антиоксиданти намалява с 40%
- предпазват жените от рак на гърдата
- подпомагат доброто функциониране на очите
- се използват като полезна съставка в домашната козметика
- подобряват настроението

Колкото и да говорим за полезните качества на крушата, които безспорно са десетки, водеща роля, когато избираме играят и неповторимият й  вкус и аромат. Хапвай БИОкрушите цели или на парченца – за да предотвратиш потъмняването, напръскай резените с лимонов сок. Приготви ароматен сладкиш – добави ядки, мед и канела за истински вкус. Добави ги към плодова салата в комбинация с други дарове от природата – БИОябълка, БИОгрозде. Направи си смути или се отбий в Здравословна Зона и опитай нещо от нашето меню на бара.

Вкусните БИОкруши те очакват в Здравословна Зона на бул. Арсеналски 23 и ул. Лъвски рид 10, а ние чакаме твоите кулинарни идеи свързани с тях 😉

Comments are closed.